hits

SJOKOLADETRØFLER MED KOKOS

  • 10:43

Sist jeg lagde disse var i mars, så nå syntes jeg det var på tide å tørke støv av en gammel oppskrift. Disse sjokoladeballene var en super hit hjemme. De er uten tilsatt sukker, melk og egg. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hei bloggvenner. Denne jula har det vært mye godis, kjeks og mat hele veien. Jeg er så klar for å komme tilbake i gamle spisevaner. Det å starte dagen med sjokolade og kaffe er magisk, men det holder for noen dager. Nå vil jeg ha mat som gir meg langvaring energi.

Uansett, når kroppen min har vært vant til et så høyt sukkerinntak over flere dager må jeg på en slags rehab. For å hindre meg selv i å fly på veggen etter sukkersug. Hvordan kommer jeg meg gjennom denne rehaben? Jeg pleier å benytte meg av bringebær og blåbær som en kjapp løsning. Det smaker friskt, søtt og inneholder lite kalorier. Her om dagen tørket jeg støv av denne deilig oppskriften. Den er en hit både hos meg og alle andre som har smakt den. 

Et sunnere alternativ når søtsuget kommer snikende.

Sjokoladetrøffler:

-Ca 12 stk

5 store dadler

2 never valnøttkjerner

2 ss kakao

1 ts kanel

1 klype salt

Vann til seig konsisent (OBS OBS vær sparsom med vannet!)

Bruk en stavmikser på det hele til du har en seig og klissete røre. Rull til små baller i kokos og la de stå litt i kjøleskapet før servering. De er aller best dagen etter.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sjokoladetrøflene bør oppbevares i kjøleskapet

Følg meg gjerne på min facebook side, her

Håper du får en super flott dag!

KINDER MAXI

  • 15:31

Hjemmelaget Kinder Maxi med kun tre ingredienser? Uten tilsatt sukker? Dette må være en drøm. Klyp meg!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Min all time favoritt sjokolade er Kinder Maxi, og når Linda Stuhaug lagde disse på bloggen sin følte jeg meg truffet av oppskirften. Den er jo faktisk laget for MEG. Haha! Har lenge tenkt på å lage disse godbitene, men bare ikke funnet tid. For la oss være real på en ting med en gang. Det er jo faktisk veldig mye pirk. Så nå som jeg har juleferie, og føler som om jeg har all tid i verden kunne jeg ikke la være. Jeg måtte prøve disse. Jeg har gjort om litt på oppskriften. Mer Cherry-style over den. Og hva betyr det? Jo enklere, jo bedre, færre ingredienser og super god på smak.

♡KINDER MAXI:

-ca 10-12 stk

80 gram sukkerfri melkesjokolade

35-40 hvit sjoklade

50 gram philadelphia

Step 1: Smelt melkesjoklade i et vannbad, finn frem små former. Jeg brukte konfektformer. Bruk det du har eller det du får tak i. Så lenge de er små, funker det fint.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Step 2: Fordel sjokoladen i formene med en tskje, pass på at du får sjokolade opp mot kantene også. Hvor mye skal du bruke? Jeg brukte ca en tskje i hver form. Pass på at du ikke bruker formye. Du skal ha sjokolade på toppen etterpå.

Step 3: Sett formene med sjokolade i frysren, ca fem min. Bare for at det skal stive fort.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Step 4: Smelt hvit sjokolade i et vannbad. Når det er smeltet blander du inn philadelphia gjodt inn. Hent formene med sjokolade i.

Step 5: Fordel fyllet i sjokoladeformene. Pass på at du ikke fyller helt opp. Du skal jo ha på et sjokoladelokk med melkesjokolade til slutt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Step 6: Fordel resten av melkesjokoladen over fyllet, slik at det dekker alt det hvite. 

La stå en times tid i kjøleskap før servering

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kun seks enkle trinn så er du der. De ble så gode! 

Nytes i godt selskap♡

MYKE SNICKERS KULER

  • 10:22

Hei venner, vet dere hva? Eksamen er over for denne gang og jeg har juleferie!! Nå er det slutt på klaging og mas om eksamen, og masse tid til å dele oppskrifter med dere. Wihuu - det velger jeg å feire med myke snickers kuler. Disse ble så gode at du ikke vil tro det.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

♡Myke snickerskuler ala Fitnesschery:

-ca 15 stk

Hovedingrediensen i denne er myk karamell. Oppskrift på det finner du HER

Start med å lage en runde med karameller. Legg den utover et bakepapir og la den kjøle på kjøkkenbenken. Mens karamellen kjøler kan du starte på resten. 

Du trenger:

100 g sjokolade (jeg brukte 70%, bruk gjerne sukkerfri om du vil det)

1 ts kokosfett

1 neve peanøtter

1 neve cashew

Smelt sjokoladen i et vannbad med kokosfett. Finn frem bakepapir og karamellen. Skjær den opp og rull den i passe store kuler. Deretter trykker du inn ønsket mengde nøtter i kulene. Jeg lagde 50/50 med cashew og panøtter. Dypper de i sjokolade, legg de tilbake på et bakepapir i en boks og sett de i kjøleskapet i et par timer. Da får de "satt seg" da smaker de enda bedre.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mine snickers kuler fikk to runder med sjokolade. For å skape et lite mønster på de. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

HJEMMELAGET BOUNTY

  • 08:25

Aaah, can I sing hallalujah?

Jeg elsker bounty, og hjemmelaget bountybarer har vært min favorittsnakcs å lage det siste året. Tror det faktisk var en av de første oppskriftene jeg delte på bloggen. Nå håper jeg du kan nyte den oppdatererte oppskirften også. Denne er noe av de beste jeg har laget hittil.

Du kan velge å gjøre disse helt uten sukker, ved å velge en sukkerfri sjokolade eller melkefrie med en melkefri sjokolade.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

BOUNTYBAR ALA FITNESSCHERRY:

-ca 20 biter,

♡150 g kokosmelk (helst den tjukke delen)

♡100 g kokos

♡40 g sukrin melis,

♡1/2 ts vanlijepulver

♡100 g mørk sjokolade (ønsker du å gjøre den sukkerfri velger du sukkerfri sjokolade, du kan også lage den uten melk ved å kjøpemelkefri sjokolade)

♡1 ts koksfett

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1. Bland sammen alt utenom sjokoladen og kokosfett, smak til om du vil ha bountymassen søtere med sukrin melis.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2. Fordel massen i en plaspose. Klem den falt og la den ligge i frysren i noen timer, til den er gjennomfryst.

3. Når den er fryst tar du den opp av frysren og la den tine litt før du kutter opp i små biter.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4. Lag et vannbad til sjokoladen og koksfettet, la de ligge å smelte.

5. Når sjokoladen er smeltet tar du en gaffel og fører kokosbitene i sjokoladen en etter en. Pass på at det kommer sjokolade rundt hele (masse gris og søl)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

6. Legg så bountybitene dine på et bakepapir

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

7. VOILÀ! Nå er det bare å nyte eller gi bort til noen heldige venner. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Disse må oppbevares i kjøleskap.

 

Ha en super god dag hjerter,

Klem Marie

SPRØ SØTPOTETCHIPS OG KORIANDER DIPP

  • 06:01

Hva sier du til sprø søtpoptetchips og dipp? Dette er noe av det enkleste og diggeste jeg har laget på elnge. Smakene eksploderer i munnen i en magisk harmoni. Hvis det er lov å si.

Denne komboen må prøves. Oppskriften på dippen har du jo fått før, men du får den en gang til nå♡ Denne syntes jeg skulle passe veldig bra til helgen. Du går glipp av noe stort hvis du ikke prøve. Bare se de fargene da!

Det er også mange lurer på hvordan de skal så søtpotetchipsen sprø. Og det er en hemmelighet på det. Bruk nok olje. Du kan ikke lage en mager og fettfri søtpotetchips hvis du vil ha den sprø. Sånn er det bare. Men jeg har hørt at du kan legge søtpoteten i et saltbad i en times tid, og deretter pensle med litt eggehvitte før du steker. Dette er mer fintess-varianten. Jeg har selv ikke prøvd dette, så kan ikke love noe


CHIPS´N DIP

-ca 45min, 2 personer

1 stor søtpotet

olje

salt

------

1 avokado

1 1/2 lime

1 potte fersk koriander

1 liten pakke pinjekjerner (ca 45gram)

1 ts salt

1 ts pepper

1 ts sukker (sukrin hvis du vil stå over sukker)

3 ss olje


Det du starer med å gjøre er å sette ovnen på 225grader. 

Så rister du pinjekjerner i en panne til de har blitt gyldne. Deretter setter du de til siden slik at de kan kjøle seg ned. 

Chips: Skjer opp søtpoteten i ønsket størrelse og legg de i en ildfastform med olje, salt og pepper. Sett den på en rist midt i ovnen. Etter ca 30min sjekker du om chipsen begynner å bli ferdig. De siste 10-15min setter du på grillmodus. Da blir de crispy og super gode. OBS!! Alle ovner er forksjeliige, vi ha en som er litt gammel, og den blir kanskje ikke blir like varm som din. Pass hele tiden på chipsen, den kan fort bli brent.Koriander dipp: ha avokado, lime, koriander, olje, og krydder i en blender og kjør det sammen til en fin masse med en stavmikser. Når det er gjort tilsetter du pinjekjerner og kjører det sammen med en stavmikser igjen. Voilà! Tidenes beste dipp er finito! Nå er det bare å nyte. Enten som tilbehør til kylling eller bare akuratt som det er på fredagskvelden.


Håper det smaker!

MYKE KARAMELLER

  • 06:21

Hjemmelagde karameller hører vel julen til? Det er hvertfall det jeg assossierer med julegodter♡ Onsdagens søte blir derfor hjemmelagde karameller som lett guttemagen kan like også.

Disse kan du trygt lage og ta med som feks vertinnegave, ingen vil tro de er laget helt uten tilsatt sukker.

Myke karamellar ala kriweb med en tvist av cherry:

1 boks viking melk

2 ss smør

3- 4ss sukrin melis

1 ss sukkerfri sirup

1/2 ts vanlijepulver

Ha alt i en stor bolle og sett i mikroen på full guffe i 3-4min om gangen. Jeg liker å kjøre intervaller på den, fordi plutselig er den ferdig. Men jeg måtte nok ha den inne i 5-6 runder om gangen (minst). Rører i bollen mellom hver intervall. Når den er ferdig er røren ganske tjukk og blitt mørkere i fargen. 

Tips: typisk nybegynnerfeil er å ta ut røren altfor tidlig, da vil aldri røren stivne helt. Jeg har selv gjort det, det blir mer som prim. På bildet nedenfor ser du hvordan den ser ut når den er ferdig. Ha den heller i noen minutter for lenge enn at du tar den ut altfor tidlig.

Fordel karamellen utover et bakepapir og la den stivne i noen timer i kjøleskapet før du serverer.

Disse karamellene bør oppbevares i kjøleskap (selvom oppbevaringstiden mest sannsyneligvis ikke er så lang. Fordi de er så himla gode)


Nå er det bare å sette i gang og glede seg. Håper det smaker:-)

Klem Marie

ELTEFRIE SPELTRUNDSTYKKER

  • 06:45

1 desmeber allerede? HJELPES: Hvor blir tiden av? Igjen vil jeg tipse dere om disse rundstykkene fordi de blir så gode.

Mmmm - andre gangen jeg lager disse. Ja de skal heve i 10-20 timer. Men det er null stress å bare blande sammen en bolle natten før, også er de good-to-go å steke dagen etter. Da har du rundstykker til frokost eller lunsj. Disse MÅ prøves:-)

SUPER GODE OG LUFTIGE RUNDSTYKKER:

-ca 12 rundstykker, steketid 20min

350 g spelt mel

150 g fibra fullkornshvetemel

1 ts salt

1/4 ts tørrgjer

50 g solsikkekjerner

25 g linfrø

4 dl romtemperert vann

Bland sammen alt det tørre, deretter tilsetter du vann og rører alt godt og fort sammen. Deigen skal være veldig klissete, men ikke rennende (hvis den blir det må du tilsette litt mer mel). Nå kan du sette på et lokk eller plasfolie og la den stå på benken i 10-20 timer.

10-20 timer senere.. Sett ovnen på 250 grader og finn frem muffinsbrettet og lar det forhåndsvarme før du steker runstykkene. Når det er varmt tar du det ut, setter ovnen ned til 225 grader. Strø mel i fordypningene og bruk en skje til å fordele deigen oppi. Pensle med litt vann og pynt med frø. Sett brettet på en rist midt i oven og stek i ca 20min.

Stek til rundstykkene er gyldene og gjennomstekte

Oppskriften er ikke min og er hentet fra trinesmatblogg.no. Jeg har gjort noen små endringer på den.

Tips: disse kan du helt frit fryse de ned, og ta opp etterhver som du ønsker. Evt kvelden før eller varme de forsiktig i mikro.

Håper du får en fin tirsdag, husk å smiiiil! Nå skal jeg i et tidlig møte, før jeg skal bruke resten av dagen på lesesalen

Les mer i arkivet » Juli 2016 » Juni 2016 » Mai 2016