hits

Hverdagsburger med avokado

  • 14:09

Hjemmelaget hamburgersalat.

 

På søndag hadde jeg lyst på noe godt. Jeg hadde en pakke med karbonadedeig i kjøleskepet, og jeg begynte å tenkte på hva for noe kreativt jeg kunne lage ut av det. 

 

Det mange ikke vet er at jeg bor alene på en liten søt hylbel i Oslo. Så hjemme har jeg ikke daglig tilgang til en ovn, noe som begrenser matlagingen mye. Det er gjort at jeg har blitt utrolig kreativ, og det har faktisk gått over all forventning. Jeg har jo mange gode venner som lar meg låne kjøkken til meg når jeg vil lage noe godt i ovnen.

 
 

Over til hamburgerene igjen: jeg hadde deigen i en bolle med et egg, salt, pepper og litt løk. Sammen knar jeg dette. OBS! det er viktig å ikke kna for lenge, deigen skal ikke bli helt seig! Jeg delte det inn i 4 hamburgere som jeg stekte med olje og litt smør. 

  

Tilbehøret bestod av salat. Jeg brukte salatblader i stedenfor brød. Bare fordi jeg ville bruke opp salaten jeg allerede hadde. Så brukt gjerne hamburgerbrød om du ønsker det. Det er mange varienater. Portobello sopp er også godt å bruke som brød.

 

I stedenfor ketchup, (som jeg ikke er så glad i uansett) kjørte jeg 4-5 plommetomer med en stavmikser, og hadde oppi litt organo. Dette ble en chuncky og smakfull salsa. Husk å sile de etterpå så du får bort tomatsaften.

 

Moste en halv avokado med pepper, som jeg brukte som dressing. 

  

Denne hambrugeren ble så utrolig godt. Friske, milde og deilige smaker. Det hadde vært helt perfekt med litt søtpotetchips ved siden av.

 

Jeg elsker å utforske med mat, og det er utrolig viktig for meg at maten er nyttig. Jeg følger ingen diett, men jeg prøver å tenkte at hvert måltid skal hvertfall inneholde en liten form av proteiner. 

 

 

Protein er jo kroppensbyggestein, og det er utrolig viktig å få i seg hvis du trener aktivt.

 

 

Ha en fin dag, fantstiske lesere! ♥

 

-M

Les mer i arkivet » Juli 2016 » Juni 2016 » Mai 2016