hits

CHIPS OG DIPP MED GOD SAMVITTIGHET

 • 06:06

Ukens søte ble plutselig digg og chips? Hva skjer a. Nei jeg har ikke falt og slått meg. Men hele poenget med ukens søte er jo å finne et sunnere alternativ. Det føler jeg dette er. Server med litt friske bær også er du der. Perfekt midt i uka eller på lørdagskvelden. 

Jeg får helt vann i munn av å tenke på denne dippen. Så god. Denne vil du ikke gå glipp av.

Denne dippen er prøvd ut ikke bare på meg, men også på mine tre flotte veninnener og kollegaer sist helg. Og den ble godkjent altså♡ Oppskirften er hentet fra Idas Fristelser sin bogg.

♡KORIANDER DIPP ALA IDA:

1 potte korianer

1 avokado

1 1/2 lime

3 ss olje

1 ts salt

1 ts pepper

1 ts sukker (evt sukrin)

1 pk pinjekjerner (45 g)

Først rister du pinjekjernene til de er gylden brune. Når det er gjort setter du de til side. Tilsett alle de andre ingrediensene i en foodprossessor eller i en shaker med stavmixer. Jeg brukte shaker og stavmikser. Fordi jeg ikke fant lokket til foodprosessoren. Mistenker at Tiril har vært å rydda litt? Haha. Da finner jeg aldri noe.

♡HJEMMELAGET CHIPS ALA MARIE:

Tortillelefser (ettersom hvor mange dere er)

Olje

Salt

Pepper

Først setter du ovnen på 225grader. Legg lefsene på en fjøl, og skjær de opp med en pizzaskjærer i passe små biter. Fordel de på et bakebrett med bakepapir over. Bruk en skje og hel over bitte litt olje på lefsene og strå over med salt og pepper. 

Sett de inn i ovnen. Bare noen få minutter, typ 5min. Men følg med!!! De blir altfor fort svidd.Ta de ut og nyt. 

Her kan du bruke akuratt hva slags lefser du vil, vanlig, fullkorn eller mais. 

Dette var min guilty pleasure på mandag. As we speak sitter jeg på toget inn til Elverum, i dag må jeg stå foran evig mange sykepleierstudenter å holde et fordrag om oral helse hos eldre. Wish me luck!

Ha en fin dag denne onsdagen. SMIL og DANS! 

VANILLA PANCAKES GOT ME LIKE

 • 13:59

Når du våkner etter 11 timer søvn, og bare: this is life!!! Hele uken har jeg seriøst vært på etterskudd med søvn. Noe som har vært til en evigvarende blåuke, hvor hodet mitt ikke har vært med. Jeg har glemt alt, glemt tid og surret utrolig mye. Men nå er jeg klar. Nå skal det mye til for å vippe meg av pinnen. Så jeg startet dagen med en stor kopp kaffe og blandet sammen en porsjon med vanilje pannekaker.

Tidligere denne uka fikk jeg tilsendt noen produkter fra MyProtein til å prøve. Og det gjorde seg skikkelig i dag. Maple flavour sirup gjorde seg på pannekakene mine, rik og fyldig på smak♡

Jeg har delt pannekakeoppsrkiften min mange ganger med dere, men jeg kan jo gjøre det enkelt å dele den igjen.

Vanilje proteinlapper:

-ca 7 små lapper, 1 porsjon

35 g havregryn

2 egg

1 scoop vanilje protein (jeg brukte wheyprotein fra MyProtein)

1 ts kanel

1 ts kardemomme

1/2 ts bakepulver

en skvett mandelmelk

Ha alt i en blender og bruke en stavmikser du har en fin røre. La den stå å svelle litt før du steker den på middelsvarme i en god panne uten fett.
TUNFISKPIZZA

 • 06:55

Det er vel ingen hemmelighet at jeg har stor svakhet for pizza er det vel? Jeg tror jeg har prøvd det meste:-) Når jeg skal nyte en bedre middag hjemme tar jeg IKKE frem tunfiskboksen. Bortsett fra denne gangen da jeg bestemte meg for å prøve tunfiskpizza. Denne gangen i samarbeid med Atkins Norge

Hei skatter, jeg må jo dele denne oppskriften med dere. Jeg har ble inspirert av @pt.tonjenutrition sin instagram for en stund siden, da hun lagde denne pizza bunnen og overbeviste meg om at jeg måtte prøve. Så da gjorde jeg det


♡1 boks tunfisk i vann

♡1 egg

♡50 g havregryn

♡salt, peper og organo

Bland alt sammen og stek i ovvnen på 225 g i ca 10min. Deretter tar du den ut, la den hvile litt før du fyller den med hva du måtte ønske. Jeg brukte tomatpure, organo, løk, ost, serrano skinke, og avokado. Stekes på nytt til osten har blitt gylden. Da er det bare å nyte pizza med den beste samvittighet


Dette ble utrolig vellykket! NAM:-) Har lest at mange skirver du smaker ikke tunfisk smaken en gang. Men stol på meg, du kan ane den hvis du kjenner godt etter. Det er ikke den typiske litt slitsomme tunfisk smaken, men mild og god. Det smakte veldig godt, og er helt sikker på at jeg kommer til å lage denne pizzaen igjen snart

Kommer du til å prøve?

Ønsker deg en super duper god helg, gjør noe gøy!

ONSDAGENS SØTE: SJOKOLADEKREM MED JORDBÆR

 • 06:36

Kan jeg friste med en proteinrik sjokoldekrem, som også kan gjøre om til kremete sjokoladeis? Helt innafor på lillelødag♡ Helt uten melk og sukker.


 Du trenger:

1 boks fullfett kokosmelk*

2-3 ss bakekako (spørs hvor kraftig sjokoladesmak du vil ha)

1 scoop sjokolade protein

1/2 salt

evt litt sukrin søtning

*Før du kan begynne å lage må du sette koksmelken kaldt slik at den skiller seg. Det er kun det hvite harde du skal bruke i kremen. Jeg pleier å sette en boks i kjøleskapet natten over.

Når kokosmelken er klar er det bare å blande alt sammen med en håndmikser, smak til å se hvor sterk smak av sjokolade du vil ha før du tilsetter bakekakao. Du får en luftig og super god sjokoadekrem. Ååååh, denne er så god. På sommeren pleier jeg å sette denne i et par til tre timer i fryseren, og da forvandler den seg til deilig sjokoladeis. 
Håper det smaker, si ifra hvis du prøver da? Hvis du tager #FITNESSCHERRY på instagram så kan jeg se resultatet.

Vi sneiks fininger

I LOVE ME SOME

 • 10:44

I dag er det ukeshandel, trening, blogging og studere som står på planen.

Hei skatter, har du merket at jeg er skikkelig på smoothie-kjøret om dagen? JEZ. Jeg er helt hekta, og jeg tør å påstå at dette er verdens beste smoothie. Perfekt i smak, med det søte og det syrlige. Også er den passe myk i smaken hvis jeg kan kalle det det. Noe som gjør at den passer så godt å ha masse topping på. Du bare må prøve den her♡

Jeg driver en daglig kamp med tiden denne månden her. Meen jeg får prøve å være litt flinkere til å planlegge slik at jeg får tid til å studere, trene, jobbe og tiitte innom dere. Etter jeg har fått i meg dagens første kaffekopp skal jeg ned på butikken og ukeshandle. Helt håløst at jeg ikke har fått gjort det før. Skal få til et ukeshandel innlegg til deg senere. Så kan du snike litt på hva jeg spiser mest av ila uka. Sjekk ut oppskriften min nedenfor:

 

Smoothie ala Cherry:

-1 posjon, arbeidstid ca 10min

1 banan

1 kopp bringebær

1 scoop vanilje protein

1/2 lime

en skvett (usøtet) mandelmelk

Kjør alt i blender eller med en stavmikser og topp med hva du måtte ønske. Proteinpulveret kan sløyfes hvis du ikke er noe glad i det, men da blir den ikke like fluffy og søt. Så da ville jeg nok søtet den litt og kanskje tilsatt litt vaniljepulver. Prøv deg frem :-)

Denne gangen toppet jeg med pasjonsfrukt, plommer, rosiner, kokos og litt mørk sjokolade♡

Håper du får en fin iskald tirsdag

ELTEFRIE SPELTRUNDSTYKKER

 • 19:20

Uten melk og egg. Bare se på oppskriften under her. Helt utrolig at noe så enkelt kan bli så bra

Når jeg fant denne opp skriften måtte jeg bare prøve. Hvorfor? Fordi det stod at de var eltefri. Jeg har desverre ikke kjøkkenmaskin og syntes det er et evig pes og elte deig for hånd. Disse ble luftige, smakfulle og utrolig gode.

SUPER GODE OG LUFTIGE RUNDSTYKKER:

-ca 12 rundstykker, steketid 20min

350 g spelt mel

150 g fibra fullkornshvetemel

1 ts salt

1/4 ts tørrgjer

50 g solsikkekjerner

25 g linfrø

4 dl romtemperert vann

Bland sammen alt det tørre, deretter tilsetter du vann og rører alt godt og fort sammen. Deigen skal være veldig klissete, men ikke rennende (hvis den blir det må du tilsette litt mer mel). Nå kan du sette på et lokk eller plasfolie og la den stå på benken i 10-20 timer.

10-20 timer senere.. Sett ovnen på 250 grader og finn frem muffinsbrettet og la det forhåndsvarme før du steker runstykkene. Når det er varmt tar du det ut, setter ovnen ned til 225 grader. Strø mel i fordypningene og bruk en skje til å fordele deigen oppi. Pensle med litt vann og pynt med frø. Sett brettet på en rist midt i oven og stek i ca 20min.

Stek til rundstykkene er gyldene og gjennomstekte. Oppskriften er ikke min og er hentet fra trinesmatblogg.no. Jeg har gjort noen små endringer på den.

Disse skal jeg lage flere av og ha i fryseren. Jeg er redd CC rundstykkene mine har fått konkurranse i disse altså. Håper det smaker! 

Klem 

KIWIPOPS

 • 07:29

Jepp, lille lørdag krever noe ekstra søtt. så mitt bidrag til onsdags søte er kiwipops med sjokoladetrekk, eller på godt norsk; kiwi-is♡

God morgen vakringer. Kiwipops er super enkelt å lage og altfor godt. Pass på å lag nok når du først skal lage, for disse går unna. Det eneste du trenger å gjøre er å skrellle kiwi (eller ha skinnet på hvis du liker det), dyppe de i sjokolade og legg i fryseren i et par timer.

Dette er jo egentlig en skikkelig sommerlig oppskrift, men for meg vil is aldri være sessong basert. Jeg er en is-elsker, uansett om det er 40 pluss eller null grader. 

Nå skal jeg avgårde til lesesalen for å preppe litt til eksamen og andre ting. Har pakket med meg pai (gårsdagens middag), frukt og proteinbarer. Men jeg blir bare der noen få timer. Midt på dagen i dag har jeg en avtale med skjønne Elin på BeautySpot Oslo. Denne gangen skal vi legge volum vipper, og jeg gleder meg utrolig mye. Føler meg alltis så ekstra fin etter jeg har vært der. Litt me-time. 

I går lagde jeg eltefri speltrundstykker, og de ble så luftige og gode. Jeg lovet dere oppskriften og den kommer enten senere i dag eller i morgen tidlig. Den gjelder det å skrive ned, for den var enkel å lage og utrolig god på smak. Følg med babes!
Håper dagen din blir fin

Klem Marie

SVIDD GRANOLA ALA MARIE

 • 07:05

Og der gikk brannalarmen ja! Da er vel granolaen ferdig. 

Hallo og GOD MANDAG. Det er spennende tider på kjøkkenet om dagen kan du skjønne :-) Jeg har aldri laget granola før, og aner ikke om dette kan defineres som granola en gang. Men jeg har laget energibarer før, så jeg hadde et svakt minne om hva jeg brukte i de. Tok det som utgangpunk og forsøkte å lage min aller første poersjon granola. Hvis du lurer på hva de svarte klumpene på bildet er så er det svidd rosin. Som forsovit blåser seg opp til mange små ballonger når de blir varmeødlagt. Jeg hukser ikke helt hvor mange gram jeg hadde av hver, fordi jeg bare prøvde meg frem. Men har laget en oversikt over ca mål. 

Hvorfor deler jeg en svidd oppskrift på granola spør du? Fordi den ble sabla god. Haha! Jeg er så fornøyd med hvordan den ble på smak og konsistens. Jeg bruker den på kvargen og smotthien min som jeg spiser hver dag. NAM! Den er jo krydret med kanel, noe som gjør den litt jul´ete♡

GRANOLA:

-en liten skål, steketid ca 5-7min

30-40 g havregryn

en dæsj mandler

litt rosiner

noen klyper linfrø

------------

2 ss sukrin gold

4 ss eplejuice

1 stor ss kokos fett

kanel

Sett ovenen på 180 grader. Først koker du opp eplejuice, sukrin, kokosfett og kanel i en liten kasserolle. Mens det står å varmer seg blander du sammen alt det tørre, mandlene hakket jeg opp. Deretter blander du alt sammen, og fordeldeler alt på et stekebrett. PS: jeg tror det hadde blitt veldig godt å ha litt honning oppi, men det hadde ikke jeg.
SUMMER ROLLS

 • 19:05

Hei hjerter! jeg bare måtte dele denne oppskriften med dere. Denne var så god. Tiril og jeg spise dette til middag og i går, og vi fikk såpass mye rester igjen at det ble en reprise i dag! Jippi. Da ble det oppskrift til dere. Håper dere digger den like mye som vi gjør

♡Oppskrift ala Tiril:

-middag for to

1 pose frosne schampi

1/2 pakke glassnudler

2 hvitløksfedd

Sweetchili saus

1 pk rispannekaker

--------

1 mango

1 avokado

1/2 agurk

fersk koriander

1/2 chili

lime

peanøtter

Soyasaus

Slik gjør du: hakk opp mango, avokado, agurk og chili, finhakk peanøtter og skjær lime i båter. Fordel dette i små skåler, så kan dere selv bestemme hvem som vil ha hva og hvor mye. Hvilke grønnsaker du vl bruke er opp til deg, men disse er de vi liker best.

Stek schampi i olje og hvitløk, spe på med chilisaus underveis. Tiril sier at det er viktig at rekene må stekes for lenge, for da blir de tørre og seige. Finn frem en stor bolle med varmt vann, dette er til rispannekakene. Disse skal ligge i vann i 10-15sek (til de er myke). Men dette gjør du for hver gang du skal ha en ny porsjon. Legg den myke pannekaken på tellerken og fyll på med hva du vil

Bare en kjapp oppdatering fra meg. Nå skal vi slappe av med litt vin og snakkis. Håper din lørdag er fin

DET BESTE SMOOTHIE TIPSET

 • 09:17

Hei hjerter, først vil jeg bare si takk for den gode responsen jeg fikk på forrige innlegg. Jeg må bare understreke igjen at det er kun for meg selv at jeg har tatt tak  i dette med vektøkning. Jeg trives ikke når klærne mine ikke lengere sitter like godt, og strammer på steder jeg ikke vil at det skal stramme. Tenke at kanksje ved å dele min opplevelse kunne jeg motivere eller inspirere noen andre. Det var ikke for at jeg ville høste inn komplimenter. MEEN Takk for at dere er de beste leserne♡ Nå over til mitt beste smoothie-tips.


 Velkommen til min lille smothe guide:

Jeg kan ikke noe for det, jeg er helt hekta på smoothie, og jeg elsker å fylle koppen min mase godt. Noe som knaser, noe søtt og noe syrlig. Smaks opplevelser som bare eksploderer i munn♡

Mine tips for en god smoothie. Det er viktig at du tenker på rene smaker. Ikke ble altfor ivrig, og kjøp hele frukthylla på kiwi. Da får du bare masse rot i en skål, og ingen av smakene kommer godt nok frem. Noen få og gode ingredienser er det som skal til. Jeg ønkser at smootene mine skal mette og derfor bruker jeg alltid en banan i. Bananen er også med på å gi smoothien en god sødme. Så da trenger jeg ikke noe ekstra søtning fordi bananen gir meg det jeg trenger.

Med eller uten proteinpulver? Jeg liker med. Men det er fordi jeg syntes konsistensen blir så ubeskrivelig god. Hvis du ønsker å bruke en annen proteinkilde, så vil jeg anbefale kesam eller kvarg. Personlig er jeg veldig glad i kesam mager i smoothien (hvis jeg skall bytte ut proteinpulveret).

I denne har jeg:

♡1 banan

♡1 kopp bringebær

♡1/2 lime

♡1 scoop vanlije protein

♡en skvett utsøtet mandelmelk


Håper du likte min lille guide, og tar i mot helgen med åpne armer! GOD FREDAG og kos deg med masse smoothie

SMULDREPAI MED EPLE - THE PROTEIN KITCHEN

 • 07:14

ONSDAGENS SØTE:

Hallo! Hva sier du til en proteinrik smuldrepai? Denne smuldrepaien har jeg laget utallige mange ganger, jeg lagde denne sist forige uke, og da med norske epler. Du kan tenke deg hvor godt dette ble!! Oppskriften er hentet fra boken The Protein Kitchen som vakre Ceclie Lund er eier av. Grunnen til at jeg deler denne oppsrkiften med dere er fordi jeg vil vise dere hvor enkle og deilig oppskriftene til Celilie er. Elsker alle oppsrkfiten i boken hennes. De er enkle, samfulle og sunne! Denne boken er viktig verdt å skaffe seg♡


Smuldrepai ala The ProteinKitchen:

-2 porsjoner, steketid ca 35min

♡2 epler

♡40gr havremel

♡1 scoop vaniljeprotein

♡30gr mandler

♡1 ss kanel

♡30g sukrin gold

♡1/2 tsvanilje pulver

♡2 store ss koksolje 

Sett oven på 180 grader. Først kutter du opp eplene i firkanter, og fordeler det i en ildfast form. Bland sammen kanel, sukrin og vanilje pulver. Strø over kanel blandingen over eplene. Hakk opp mandler og bland sammen havremel, proteinpulver og kokosolje, strø dette over. Settes på en rist nest nederst i ovnen. 

Hvis du er en av de som ikke vil bruke protein pulver, så ikke fortvil!! Du kan sløyfe den delen. Men da ville jeg erstattet det med en annen tørrvare på ca 30gram, og mer søtning

Serveres med kesam♡


Håper det smaker. Hvis du deler bilde på instagram, så bruk tagen #fitnesscherry og #theproteinkitchen så får jeg og resten av the protein kitchen se :-)

Les mer i arkivet » Juli 2016 » Juni 2016 » Mai 2016