hits

MIDDAGSTIPS - FALAFEL

  • 07:00

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I dag kommer det en reprise p en av mine oppskrifter; FALAFEL! Jeg spiste falafel for frste gang i fjord, og siden da har jeg vrt hekta. Det er jo s godt. Denne gangen lager falafel i samarbeid med Atkins Norge. Denne oppskriften anbefaler jeg virkelig teste. Spr p utsiden, myk og saftig p innsiden. For ikke snakke om s mange deilige smaker.

FALAFEL AL FITNESSCHERRY

- ca 16 stk, 

2 bokser kologiske kikerter. ca 460 gram

1 egg 

1 lk

1-2 fedd hvitlk

1 god neve bladpersille (du ser hvor mye du trenger, mulig mer. Smak deg frem)

1 ts kardemomme

2 ss mel (jeg brukte spelt)

salt og pepper


Skyll kikertene godt. Gorvhakk lk og hvitlk.

Ha alt i en foodprosessor, utenom melet. La maskinen g en liten stund, til du ha en middels grov masse. Tilsett mel og bland det godt sammen. 

Ha massen over i en boks eller en skl med plastfolie, og sett kaldt. La den st hvile i minst 10 min, gjerne lenger. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nr massen har ftt hvilt seg former du den til ca strrelse med bordtennisballer, som du klemmer litt flate fr steking.

Stekes i godt med olje, p medium/sterk varme.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Serveres med salat i tortilla/pita brd med litt rmme eller en mild hvitlksdressing dressing.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

HJEMMELAGET SJOKOLADEIS MED SALTE PEANTTER

  • 07:00

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

H SOMMER OG IS ♡

Denne isen er laget etter den bermte banen-is oppskriften, og det er helt klart en av mine sommer favoritter!

S godt, naturlig st og lett lage. 

Du kan ogs lages proteinrik, da blir den til et mer fullverdig mltid. I denne har jeg;

Fryst banan i biter

Kakao pulver

Melk

Protein pulver (kan slyfes)

Litt salt

Miks alt i en stavmikser til nsket konsistens

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

CHIPS'N DIP

  • 07:00

Skrevet i samarbeid med Atkins Norge. 

God fredag bloggvenner,

Hva sier du til spr stpoptetchips og dipp? Dette er noe av det enkleste og diggeste jeg har laget.

Denne syntes jeg skulle passe veldig bra til helgen. Perfekt tilbehr til kjtt eller kylling. 


CHIPSN DIP

-ca 45min, 2 personer

1 stor stpotet 

olje

salt

------

1 avokado

1 1/2 lime

1 potte fersk koriander

1 liten pakke pinjekjerner (ca 45gram)

1 ts salt

1 ts pepper

1 ts sukker (sukrin hvis du vil st over sukker)

3 ss olje


Det du starer med gjre er sette ovnen p 225grader. 

S rister du pinjekjerner i en panne til de har blitt gyldne. Deretter setter du de til siden slik at de kan kjle seg ned. 

Chips: Skjer opp stpoteten i nsket strrelse og legg de i en ildfastform med olje, salt og pepper. Sett den p en rist midt i ovnen. Etter ca 30min sjekker du om chipsen begynner bli ferdig. De siste 10-15min setter du p grillmodus. Da blir de crispy og super gode. OBS!! Alle ovner er forskjellige. Pass hele tiden p chipsen, den kan fort bli brent.



Koriander dipp: ha avokado, lime, koriander, olje, og krydder i en blender og kjr det sammen til en fin masse med en stavmikser. Nr det er gjort tilsetter du pinjekjerner og kjrer det sammen med en stavmikser igjen. Voil! Tidenes beste dipp er finito! N er det bare nyte. Enten som tilbehr til kylling eller bare akuratt som det er p fredagskvelden.









Hper det smaker!

Les mer i arkivet Juli 2016 Juni 2016 Mai 2016