MIDDAGSTIPS - FALAFEL

  • 07:00

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I dag kommer det en reprise på en av mine oppskrifter; FALAFEL! Jeg spiste falafel for første gang i fjord, og siden da har jeg vært hekta. Det er jo så godt. Denne gangen lager falafel i samarbeid med Atkins Norge. Denne oppskriften anbefaler jeg virkelig å teste. Sprø på utsiden, myk og saftig på innsiden. For ikke å snakke om så mange deilige smaker.

FALAFEL ALÀ FITNESSCHERRY

- ca 16 stk, 

2 bokser økologiske kikerter. ca 460 gram

1 egg 

1 løk

1-2 fedd hvitløk

1 god neve bladpersille (du ser hvor mye du trenger, mulig mer. Smak deg frem)

1 ts kardemomme

2 ss mel (jeg brukte spelt)

salt og pepper


Skyll kikertene godt. Gorvhakk løk og hvitløk.

Ha alt i en foodprosessor, utenom melet. La maskinen gå en liten stund, til du ha en middels grov masse. Tilsett mel og bland det godt sammen. 

Ha massen over i en boks eller en skål med plastfolie, og sett kaldt. La den stå å hvile i minst 10 min, gjerne lenger. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Når massen har fått hvilt seg former du den til ca størrelse med bordtennisballer, som du klemmer litt flate før steking.

Stekes i godt med olje, på medium/sterk varme.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Serveres med salat i tortilla/pita brød med litt rømme eller en mild hvitløksdressing dressing.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SUKKERFRI SKOLEBOLLER MED MANDELBUNN

  • 08:58

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SKOLEBOLLER:

- ca 9 stk,

1 dl melk

40g smør

1/2 pose tørrgjær

100g kesam

1/2 ts kardemomme

1/2 ts salt

3 ss sukrin

1 ss agave sirup

100g mandelmel (jeg lagde det selv)

100g speltmel

100 fibra hvetemel

Smelt smør og hell i melken. Rør gjæren ut i lunken væske. Bland i sukrin, salt, kardemomme og 2/3 av melet og rør til deigen blir jevn. Spe med resten av melet til du får en smidig og litt klissete deig. La deigen heve i ca.45 minutter. 

Trill deigen til en pølse og skjær i 8 - 9 biter. Trill hver bit til runde boller. Etterhev ca. 15 minutter.

Sett stekeovnen på 225 °C.

Lag en fordypning i midten av hver bolle og fyll i vaniljekrem. Pensle med egg og stek skolebrødene 12 - 15 minutter. Avkjøl på rist.

SUKKERFRI VANILJEKREM:

5 dl melk

1 ts vanilje pulver

4 ss sukrin

3 eggeplommer

4 ss potetmel

Varm opp melk, sukrin og vaniljepulver, ta av platen. Pisk eggeplommer og potetmel godt sammen, slik at det ikke er noen klumper. Bland inn litt og litt av melkeblandingen helt til du har en glatt og fin vaniljekrem. Gi det et raskt oppkok før du tar kasserollen av platen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

HJEMMELAGET SJOKOLADEIS MED SALTE PEANØTTER

  • 07:00

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ÅH SOMMER OG IS ♡

Denne isen er laget etter den berømte banen-is oppskriften, og det er helt klart en av mine sommer favoritter!

Så godt, naturlig søt og lett å lage. 

Du kan også lages proteinrik, da blir den til et mer fullverdig måltid. I denne har jeg;

Fryst banan i biter

Kakao pulver

Melk

Protein pulver (kan sløyfes)

Litt salt

Miks alt i en stavmikser til ønsket konsistens

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

CHIPS'N DIP

  • 07:00

Skrevet i samarbeid med Atkins Norge. 

God fredag bloggvenner,

Hva sier du til sprø søtpoptetchips og dipp? Dette er noe av det enkleste og diggeste jeg har laget.

Denne syntes jeg skulle passe veldig bra til helgen. Perfekt tilbehør til kjøtt eller kylling. 


CHIPS´N DIP

-ca 45min, 2 personer

1 stor søtpotet 

olje

salt

------

1 avokado

1 1/2 lime

1 potte fersk koriander

1 liten pakke pinjekjerner (ca 45gram)

1 ts salt

1 ts pepper

1 ts sukker (sukrin hvis du vil stå over sukker)

3 ss olje


Det du starer med å gjøre er å sette ovnen på 225grader. 

Så rister du pinjekjerner i en panne til de har blitt gyldne. Deretter setter du de til siden slik at de kan kjøle seg ned. 

Chips: Skjer opp søtpoteten i ønsket størrelse og legg de i en ildfastform med olje, salt og pepper. Sett den på en rist midt i ovnen. Etter ca 30min sjekker du om chipsen begynner å bli ferdig. De siste 10-15min setter du på grillmodus. Da blir de crispy og super gode. OBS!! Alle ovner er forskjellige. Pass hele tiden på chipsen, den kan fort bli brent.



Koriander dipp: ha avokado, lime, koriander, olje, og krydder i en blender og kjør det sammen til en fin masse med en stavmikser. Når det er gjort tilsetter du pinjekjerner og kjører det sammen med en stavmikser igjen. Voilà! Tidenes beste dipp er finito! Nå er det bare å nyte. Enten som tilbehør til kylling eller bare akuratt som det er på fredagskvelden.









Håper det smaker!

Les mer i arkivet » Juli 2016 » Juni 2016 » Mai 2016
hits