KJØTTFRI MIDDAG - FALAFEL

  • 09:14

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg klarer ikke helt å følge opp bloggen for tiden. Grunnet bacheloroppgaven som må prioriteres. Jeg er veldig aktiv på både snap (malov) og insta (@fitnesscherry), så følg meg gjerne der frem til jeg har fått hodet over vann. Men jeg har det veldig fint, og jeg syntes faktisk det er veldig gøy å skrive bacheloroppgave. Lærer så mye nytt!

I dag kommer endelig oppskriften jeg har lovet. Og vet du hva? Det ble så godt! Denne anbefaler jeg virkelig å teste. Sprø på utsiden, myk og saftig på innsiden. For ikke å snakke om så mange deilige smaker.

FALAFEL ALÀ FITNESSCHERRY

- ca 16 stk, 

2 bokser økologiske kikerter. ca 460 gram

1 løk

1-2 fedd hvitløk

1 god neve bladpersille (du ser hvor mye du trenger, mulig mer. Smak deg frem)

1 ts kardemomme

2 ss mel (jeg brukte spelt)

salt og pepper


Skyll kikertene godt. Gorvhakk løk og hvitløk.

Ha alt i en foodprosessor, utenom melet. La maskinen gå en liten stund, til du ha en middels grov masse. Tilsett mel og bland det godt sammen. 

Ha massen over i en boks eller en skål med plastfolie, og sett kaldt. La den stå å hvile i minst 10 min, gjerne lenger. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Når massen har fått hvilt seg former du den til ca størrelse med bordtennisballer, som du klemmer litt flate før steking.

Stekes i godt med olje, på medium sterk varme.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Serveres med salat i tortilla/pita brød med litt rømme eller en annen mild dressing.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Klem Marie

 

KVIKK LUNSJ MUFFINS

  • 07:00

Super gode muffins laget i samarbeid med Atkins Norge.

♡Helt siden jeg var liten har jeg alltid vært veldig glad i å lage muffins. Husker jeg ofte lagde det etter skolen, mens jeg ventet på at mamma skulle komme hjem fra jobb. Så jeg tok utgangspunk i en muffinsoppskrift mamma har hatt hjemme for å lage en sunnere variant. I denne er det masse fiber og proteiner. Den er helt uten tilsatt sukker, og kan nyter med den beste samvittighet. Jeg ser for meg at de hadde blitt ekstra gode med en deilig glasur, men det får du bestemme selv om du vil ha. 


Fiberrike og proteinrike kvikk lunsj muffins:

-ca 8 muffins, stekestid 15-20 min. 

2 egg

100 g vanilje kravg/kesam

50 g havremel (jeg lager min selv, havregryn og stavmikser)

4 ss bake kakao

4 ss sukrin melis

1 ss surkin gold

1/s ts vanilje pulver

1 ts bakepulver

1 pk Atkins Chocolate break


Sett ovnen på 180 grader. Først pikser du egg og melis, til du får eggedosis. Deretter tilsetter du kvargen, pikser det sammen før du tlsetter alt det tørre. Bland det godt sammen, og fordel i muffinsformer. Jeg tror du gjør lurt i å ha pappformer i en muffinsform så de ikke flyter utover brettet.




Håper det smaker og god helg♡

Klem Marie

Les mer i arkivet » Juli 2016 » Juni 2016 » Mai 2016
hits