S v A L B A R D ♥ del 2.

  • 07:27

Isgrotte.

Meg på hundesleden med vakkert nordlys

Ca så lyst var det på det lyseste om dagen

Jeg hadde på meg så utrolg mye klær, og det var virkleig godt. Ullundertøy fra Daniel Franck, dunjakke og bukse fra Twentyfour, utenpå dette hadde jeg en stor og tykk scooter dress, scooter sko, baklava, buff, votter, vindtett og varm lue. Jeg hadde også dobbelt med ullsokker på meg. Hodelykt var også vesentlig, da det er mørkt 24/7.

Kan du gjette hvor glad jeg ble da vi fikk se bjørnespor? Guiden trodde at disse var en dag gamle, og at bjørnen var på vei bort fra Longyearbyen. Desverre fikk vi ikke se bjørn denne gangen. Neste gang :-)

_________________________________________________________________________

/Inneholder sponsede produkter

En god hilsen fra lille skatt og meg. Kjære Svalbard, takk for meg. Du var helt fantastisk.

 

-Marie

S V A L B A R D ♥ del 1.

  • 08:26

Kjære Svalbard! Alt jeg ønsker meg, er å se en isbjørn.. Vel slik ble det ikke. Eller?

En av de første nyhetene vi får høre når vi kommer er at det er observert en bjørn på vidda. Yes, tenker jeg! Da blir ønkset mitt oppfyllt!


Dette skiltet er det første som møter deg når du kommer ut fra flyplassen. Det står også langs veiene med skfiten "gjelder for hele Svalbard"

Vi reiste tidlig fra Gardermoen, og etter litt forsinkelser kom vi tilslutt frem. Som du sikkert vet er det mørketid nå, noe som betyr at det er mørøk hele døgnet. Vi ble henet på flyplassen av en guide som tok oss til en hytte rett utenfor sentrum. 

Etter å ha fått utdelt soveposer og satt fra oss tingene ble vi med ut til hundegården som ligger rett uenfor hytta vi skulle sove den første natten. Vi fikk hilse på hundene, men det var ikke disse vi skulle på tur med. 

Enkle forhold, men det gjør ingenting. I denne første hytten som vi lå i hadde vi heldigvis strøm, men vann var det ikke. Etter frokost ble vi hentet av Timon fra Green Dog, som skulle ta med oss på tur.

Hundegården til Green Dog, som vi skulle reise med.

Dette er guiden vår Timon. Her viser han oss hvordan vi IKKE skal sitte i hundesleden. Jeg vil takke Timon fra Green Dog Svalbard for en fantastisk tur. En dykitg person som kan masse og som det er mye latter i.

Vi skulle reise to og to på hver slede med seks hunder hver. Vi byttet på å kjøre. I begynnelsen var det litt vanskelig å få kontroll på sleden, og jeg falt av flere ganger. Heldigvis klarte jeg å holde meg igjenn, da var det bare å trekke seg opp igjen på bena (takk gud for chins og pullups, haha)

Startet på en to dagers reise med hundeslede. Vi kjørte tilsammen 5-6 mil med hundene. Etter flere timer på sleden med besøk av isgrotte og lunsj fant vi frem til en bitte liten hytte helt alene ute på vidda. Hytten var enkel, med 5 senger, spisebord og et lite kjøkken. Den har ikke strøm og heller ikke vann. Det gikk over all forventing. God stremning, fantastisk mat, og noe godt i glasset. Trenger du så mye mer da? En fin kontrast til hvordan hverdagslivet er.

The Scott Turner Icecave - magisk sted!

Vi måtte klarte veldig langt ned under isbreen for å komme ned. Det var helt utrolig.

Her er bare noen av de fantastiske iskrystallene og istappene. De var over alt

Dette er antrekket mitt under hele hundesledeturen. Jeg har på meg:

Ullundertøy, ullsokker x 2, ullgenser, skibukse, dunjakke, scootersko, scooter dress, buff, blaklava, lue, hodelykt, og hansker/votter.

Hundene eeelsker kos, og det er utrolig viktig å skape en god kjemi med hundene. De er "dine" under reisen og skal jobbe som et team under reisen. De er bare snille og ga såå mye glede. Jeg håper jeg får reise tilbake hit snart. 

 

Etter et døgn på hytta, reiste vi videre på hundesledetur. Mer om dette og siste kvelden på Svalbard kommer i neste innlegg. 

Håper du har hatt en fin helg.

 

-Marie ♥

 

Sukkerfri G E L É - 5 enkle trinn

  • 11:29

Er du like glad i noe søtt som meg? Her kommer jeg med et veldig enkelt, og godt tips til en dessert som du kan nyte med god samvittgihet i hverdagen. Den er helt sukkerfri og nesten helt kalofrifri også:-) Spør du meg syntes jeg den smaker helt likt som vanlig gelé. 

 

Dette trenger du: 3dl funlight (valgfri smak), 7dl vann, 10 plater geletin.

1. Legg geletingplanene til bløt i 5 min

2. Varm opp væsken (saft og vann) i en kjele,

3. Klem ut væsken som er i geletin platene

4. Rør de mykeplatene godt inn i den varme saften

5. Fordel i små former eller i en stor bolle (jeg legger min i en plastboks med lokk over)

La stå over natten - voilà!

Jeg toppet min med mager vanilje kesam og valnøtter. Veldig god kombinasjon ♥ 

Marie

B a n a n p a n n e k a k e r

  • 11:15

Dette trenger du:

1 banan

1 egg (kan bruke 2 også)

1 scoop vanilje protein (kan sløyfes)

Kanel

Slik gjør du: Kjør alt sammen med en stavmikser, så er det klart for steking. Super enkle og utrolig gode pannekaker! Du kan toppe de med hva du vil

Tips: jeg har valgt å toppe/fylle mine med kesam som er blandet med sjokoladeprotein, kakao pulver og sukring. Veldig godt.

Disse kan nyes med en gang eller du kan legge dem i lunsj boksen og ta med fyllet vedsiden av. De er faktisk like gode kalde, syntes jeg:)

 

Marie

Panne pizza gjort i en fei!

  • 14:01Som student i Oslo betyr det for meg, hybelliv. Jeg bor i en bitte-liten hybel som jeg trives veldig godt i. Det å ikke ha tilgang på alt som det vanligvis er på et stort kjøkken har gjort at jeg må lage mine egne varienter på matfronten. Jeg har invistert i en god stekepanne, noe som gjør at jeg kan lage utrolig mye god mat i den. 

Lompepizza er noe jeg syntes er utrolig godt, og her om dagen fikk jeg så utrolig lyst på det. Jeg tenkte derfor at jeg kunne prøve å lage en pizza variant i stekepanna. Det gikk utrolig bra. Bunnen med god og sprø. Skal du lage til flere personer enn deg selv anbefaler jeg å bruke en stekeovn.

♥ Du trenger:

1 pk spelt lomper

Tomat puré

Ost

Skinke

Avokado

Løk

Tørket organo

Pepper 

Salt

Dressing:

Kesam (kesam mager)

Sitron

Hvitløk

Urter

Slik gjør du: smør tomatpure på en lompe, dryss over salt, pepper og organo. Legg på ønsket mengde ost, dryss over skinke og løk, avslutt med avokado og basilikum. Så legger du den på en varm stekepanne i ca 10min. Til dressingen moser du et fett hvitløk og blander den i en liten skål med kesam har salt, pepper og litt sitronsaft. Her gjelder det egentlig bare å smake seg frem. Denne dressingen bruker jeg til utrolig mye. Tips! Hvis du syntes at dressingen blir for spiss i smaken kan du tlsette 1ts sukrin.

______________________________________________________________________________________________ 

Marie

Deilige mintpletter

  • 12:44

♥ Dette trenger du:

1, 5 dl usaltede cashewnøtter

1 dl kokossfett

3 ss agave sirup

2 ss melk (Valg den du liker best. kokos, mandel etc..)

1 ts pepermynteolje

______

50gram 86% sjokolade (eller den du foretrekker)

1/2 ts kokossfett

♥ Slik gjør du:

1. Mål opp riktig mendge nøtter. Fyll opp med vann slik at det dekker alle nøttene. Jeg anbefaller at disse står i kjøleskapet over natten eller i minst 3 timer.

2. Skyll nøttene godt, og tilsett smeltet cocosfett, agave, melk og pepermynte.

3. Kjør dette til en fin røre (ca 2min), smak til om det er søtt nok eller nok pepermynte smak.

4. Fordel 1/2 ss oppi muffinsformer og sett i fryseren i ca 40 min.

5. Ta den harde røren ut av formene og legg på et bakepapir. Form de til den formen du ønsker. Sett inn i fryseren igjen i ca 10min.

6. Smelt sjokolade og kokosfett i vannbad.

7. Dekk alle de nakne plettende i sjokolade og sett inn i fryseren igjen.

8. Du får ca 20-22 gode fristelser!

 

Voilà! Du kan snart nyte super gode mintpletter! Jeg kunne spist opp alle på en gang - disse ble SÅ gode

___________________________________________________________________________________________

 

 

Marie ♥

Hjemmelaget snickers med dadler

  • 14:17

 Du trenger:

Bunn

1 dl salte peanøtter

1/2 dl usaltede cashewnøtter

5-7 myke dadler

2 ss kokosmasse

1 ss sukrin melis

Topping

2 ss agavesirup

50 g mørk sjokolade

peanøtter

 

Fremgangmåte:

♥ Kjør nøttene med en stavmikser til en fin masse

♥ Tilsett resten av ingrediensene til bunnen, bruk en stavmikser til det blir en seig masse

♥ Legg matpapir i en liten form, og tilsett bunnen

♥ Press hele peanøtter og agavesirup på toppen

♥ Sett i fryseren i 15 min

 

♥ Smelt sjokolade og en stor ts cocosa sammen, etter 15min tar du nøttebunnen ut av fryseren og heller sjokoladen over. Oppbervares kjørlig eller nyt med en gang. Disse er så gode

_______________________________________________________________________________________________________________________________

 
 

Marie ♥

Bildedryss fra Koh Lanta

  • 12:10

Tuktuk tur er vel obli. i ThailandPå båttur på vei til Koh Lanta, stoppet vi innom Phi Phi.Toppen er fra merket Twnetyfour. Du kan finne den her.
Coco "we love food" 
Koh Lanta er et nydelig ferieperadis, men det er mer turister der enn thaifolk.. Så litt opp til hva du selv ønsker når du er på ferie. Jeg oppleve dette som trygt, spes for familier med små barn. Vi besøkte steder i Thiland som var lite turister også. Der opplevde jeg at språket blir et stort problem. De kan knapt eller ikke noe engelsk. 

Marie ♥

 

Koh Chang, Andamanhavet

  • 16:19

Ønsker du å oppleve Thailand uten masse turister er dette virkleig øyen å besøke. Her kan du leie en bungalow over vannet, nyte stillheten og sol.

Det er noen timer kun på kvelden med tilgang på strøm, og wifi er så som så.. Hver dag går det flere båter (longboats)som kjører til øyer utenfor Chang. Disse skal vist være utrolig vakre, med bla. verdens beste dykke og snorkle sted :) 

I


 

♥ M

 

2014 ♥

  • 06:26

Nå er det plutselig 2015, og jeg forstår virkelig ikke hvor året har blitt av? Her sitter jeg, i en bungalow i Thailand. Prøver å tenke tilbake på året som har gått.

Heldigvis sitter jeg igjen med en følelse av at jeg har oppnådd masse. Mye mer enn hva jeg hadde trodd, og jeg gleder meg masse til å knuse enda flere mål i 2015. Jeg virkelig gleder meg til å se hva 2015 har å tilby.

Hva med nyttårsforsetter? Neitakk sier jeg.. Jeg har ikke sansen for det i det hele tatt. Beklager, men det er min mening. Ønsker du å gjøre en endring? Da trenger du ikke et nytt år for å gjennomføre dette. Begynn nå. Eller begynn om et halv år. Gjør det som føles riktig for deg.

 

Ønsker du å oppnå noe? Gjennomfør det!

Er det noe du har usakt? SI DET! :)


2015, du har mye å leve opp til! 2014 gjorde det bra

__________________________________________________________________________________

 

Jeg tenker mye på hvor mye jeg skal dele med dere her på bloggen. Jeg er veldig nysgjerrig på hva hva dere vil lese om?

Nå er det bare noen dager igjen i paradis før hjemreise venter på meg. Som de sier er borte bra, men hjemme best. I dag skal jeg bare slappe av i solen, spise frukt og god mat. Snart venter trening og gode rutiner, det blir godt for både korpp og sjel.  

GODT NYYÅR FINE LESERE!

 

Marie

 

 


Les mer i arkivet » Juli 2016 » Juni 2016 » Mai 2016
hits