MIDDAGSTIPS - FALAFEL

  • 07:00

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I dag kommer det en reprise på en av mine oppskrifter; FALAFEL! Jeg spiste falafel for første gang i fjord, og siden da har jeg vært hekta. Det er jo så godt. Denne gangen lager falafel i samarbeid med Atkins Norge. Denne oppskriften anbefaler jeg virkelig å teste. Sprø på utsiden, myk og saftig på innsiden. For ikke å snakke om så mange deilige smaker.

FALAFEL ALÀ FITNESSCHERRY

- ca 16 stk, 

2 bokser økologiske kikerter. ca 460 gram

1 egg 

1 løk

1-2 fedd hvitløk

1 god neve bladpersille (du ser hvor mye du trenger, mulig mer. Smak deg frem)

1 ts kardemomme

2 ss mel (jeg brukte spelt)

salt og pepper


Skyll kikertene godt. Gorvhakk løk og hvitløk.

Ha alt i en foodprosessor, utenom melet. La maskinen gå en liten stund, til du ha en middels grov masse. Tilsett mel og bland det godt sammen. 

Ha massen over i en boks eller en skål med plastfolie, og sett kaldt. La den stå å hvile i minst 10 min, gjerne lenger. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Når massen har fått hvilt seg former du den til ca størrelse med bordtennisballer, som du klemmer litt flate før steking.

Stekes i godt med olje, på medium/sterk varme.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Serveres med salat i tortilla/pita brød med litt rømme eller en mild hvitløksdressing dressing.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En kommentar

Henriette Celin

29.07.2016 kl.08:40

Ah, dette så knallgodt ut :-D

Skriv en ny kommentar

Les mer i arkivet » Juli 2016 » Juni 2016 » Mai 2016
hits