SUKKERFRI SKOLEBOLLER MED MANDELBUNN

  • 08:58

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SKOLEBOLLER:

- ca 9 stk,

1 dl melk

40g smør

1/2 pose tørrgjær

100g kesam

1/2 ts kardemomme

1/2 ts salt

3 ss sukrin

1 ss agave sirup

100g mandelmel (jeg lagde det selv)

100g speltmel

100 fibra hvetemel

Smelt smør og hell i melken. Rør gjæren ut i lunken væske. Bland i sukrin, salt, kardemomme og 2/3 av melet og rør til deigen blir jevn. Spe med resten av melet til du får en smidig og litt klissete deig. La deigen heve i ca.45 minutter. 

Trill deigen til en pølse og skjær i 8 - 9 biter. Trill hver bit til runde boller. Etterhev ca. 15 minutter.

Sett stekeovnen på 225 °C.

Lag en fordypning i midten av hver bolle og fyll i vaniljekrem. Pensle med egg og stek skolebrødene 12 - 15 minutter. Avkjøl på rist.

SUKKERFRI VANILJEKREM:

5 dl melk

1 ts vanilje pulver

4 ss sukrin

3 eggeplommer

4 ss potetmel

Varm opp melk, sukrin og vaniljepulver, ta av platen. Pisk eggeplommer og potetmel godt sammen, slik at det ikke er noen klumper. Bland inn litt og litt av melkeblandingen helt til du har en glatt og fin vaniljekrem. Gi det et raskt oppkok før du tar kasserollen av platen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

8 kommentarer

Henriette Celin

22.07.2016 kl.11:57

Så utrolig gode ut! Interessant med mandelbunn ^^

Evelin

22.07.2016 kl.12:22

nam de så gode ut takk for oppskrift :D

Ingvild

04.08.2016 kl.19:00

Disse ble SÅ gode! Takk for oppskrift:-)

......

07.08.2016 kl.14:09

Hva kan man bytte vaniljepulver med?

fitnesscherry

07.08.2016 kl.23:03

......: vaniljestang

Elise

08.08.2016 kl.14:04

Kal man bytte vaniljepulver med vaniljesukker?

fitnesscherry

10.08.2016 kl.22:27

Elise: Nei, du kan bytte med vaniljestang

Ann Kristin

08.09.2016 kl.11:15

har du brukt sukrinmelis som glasur før kokos?

Skriv en ny kommentar

Les mer i arkivet » Juli 2016 » Juni 2016 » Mai 2016
hits