MYKE KARAMELLER

  • 06:21

Hjemmelagde karameller hører vel julen til? Det er hvertfall det jeg assossierer med julegodter♡ Onsdagens søte blir derfor hjemmelagde karameller som lett guttemagen kan like også.

Disse kan du trygt lage og ta med som feks vertinnegave, ingen vil tro de er laget helt uten tilsatt sukker.

Myke karamellar ala kriweb med en tvist av cherry:

1 boks viking melk

2 ss smør

3- 4ss sukrin melis

1 ss sukkerfri sirup

1/2 ts vanlijepulver

Ha alt i en stor bolle og sett i mikroen på full guffe i 3-4min om gangen. Jeg liker å kjøre intervaller på den, fordi plutselig er den ferdig. Men jeg måtte nok ha den inne i 5-6 runder om gangen (minst). Rører i bollen mellom hver intervall. Når den er ferdig er røren ganske tjukk og blitt mørkere i fargen. 

Tips: typisk nybegynnerfeil er å ta ut røren altfor tidlig, da vil aldri røren stivne helt. Jeg har selv gjort det, det blir mer som prim. På bildet nedenfor ser du hvordan den ser ut når den er ferdig. Ha den heller i noen minutter for lenge enn at du tar den ut altfor tidlig.

Fordel karamellen utover et bakepapir og la den stivne i noen timer i kjøleskapet før du serverer.

Disse karamellene bør oppbevares i kjøleskap (selvom oppbevaringstiden mest sannsyneligvis ikke er så lang. Fordi de er så himla gode)






Nå er det bare å sette i gang og glede seg. Håper det smaker:-)

Klem Marie

12 kommentarer

Henriette Celin

02.12.2015 kl.09:37

Ååå, nam! disse så deilige ut :-D

fitnesscherry

02.12.2015 kl.10:29

Bergensergenser: Tusen takk søte du :-) Håper du får den beste lille lørdagen. Stor klem Marie

Ine

02.12.2015 kl.11:54

Hvilket smør bruKed? Vanlig smør slik som du har skiva eller madgarin?

mikro

02.12.2015 kl.12:33

Hva med de som ikke har mikro i huset? Skal jeg koke det?

Henriette Celin

02.12.2015 kl.12:42

SV: Jo takk, og du og! (:

fitnesscherry

02.12.2015 kl.15:34

Ine: meierismør er best, men jeg brukte Bremykt denne gangen:-)

fitnesscherry

02.12.2015 kl.15:35

mikro: du kan også koke røren i en teflonkjele. Det tar ca 50min og du må røre konstant i kjelen så ikke karamellen brenner seg

Kristin

02.12.2015 kl.17:02

Hvor kjøper du den sukkerfrie sirupen?

fitnesscherry

02.12.2015 kl.17:12

Kristin: den jeg har brukt akuratt her finnes ikke i norge. Men du kan fint bruke fiber sirup fra funksjonellmat eller honning. Sjekk ut din lokale helsestore. De har garantert flere valg til deg.

Kristin Antiveros

02.12.2015 kl.17:30

Mmm, hjemmelaget fudge er en slager! Elsker det, og det er nesten litt farlig å ha i hus her hjemme - de blir nemlig spist opp rimelig kjapt, haha :-D Har forresten en konkurranse gående på bloggen nå, og hvis du er opptatt av hudpleie, må du gjerne hive deg med :-) Ha en fin kveld :-)

Mari

19.01.2016 kl.19:29

Hei, jeg tåler ikke melk, men er den melken du snakker om det samme eller blir det litt mere som kokkos melk?. Og om i såfall kan man erstatte den melken? :)

fitnesscherry

20.01.2016 kl.12:46

Mari: Det kan jeg desverre ikke svare på. Nei den er ikke som kokos melk, og vet ikke hva du kan erstatte den med :-)

Skriv en ny kommentar

Les mer i arkivet » Juli 2016 » Juni 2016 » Mai 2016
hits